• Egy rövid szünet után holnap ismét megnyitja kapuit a Tiszaföldvári Strandfürdő, ahol a hét utolsó három napján várják a kikapcsolódni és gyógyulni vágyó vendégeket.

  • A szezonon kívüli belépőjegyek ára ugyanannyiba kerül, mint az előző két téli szezonban.

Tiszaföldvár város a Tiszazug tájegységben található, Szolnoktól 30 kilométerre délre, Martfű közelében. A település termálvizes strandfürdője 1963 óta működik, és bár kizárólag szabadtéri medencékkel rendelkezik, egész évben nyitva tart.

A fürdő szeptember 30. óta volt zárva karbantartási munkák miatt, felkészítették a strandfürdőt az őszi-téli-tavaszi idényre. Október 11-én, pénteken nyitnak újra, a nyári főszezontól eltérően mostantól pénteken, szombaton és vasárnap várják a látogatókat, 10 és 18 óra között.

A téli szezonban a belépőjegy ára egységesen 2000 forint, de lehetőség van 10 ezer forintért hat alkalomra szóló bérletet is vásárolni, így egy belépés kevesebb mint 1700 forintba kerül. A szezonon kívül tavaly és tavalyelőtt is ezek az árak voltak érvényben – ritka az ilyen.

Tiszaföldvár Termálstrand egyik medencéje

Érdemes megjegyezni, hogy a tiszaföldvári termálvíz igazoltan gyógyhatású. A K-46-os termálkút vize 2003-ban kapta meg a gyógyvíz minősítést. Az alkáli-hidrogénkarbonátos víz jótékony hatással lehet reumatikus és ízületi problémákra, egyes nőgyógyászati betegségekre, valamint segíti a műtétek utáni felépülést is.

termálvizes medence Tiszaföldváron

Ide kattintva további fürdős híreket, érdekességeket olvashat.