• A dunai árvíz a Vác Városi Uszoda és Strand működését is befolyásolja.

  • Ettől függetlenül az uszoda részlegesen most is nyitva tart.

Nehéz héten van túl a váci uszoda, hétfőn ugyanis elérte a várost is a dunai árhullám, ami gyors emelkedéssel szombat hajnal 4 órakor tetőzött. A Vác Városi Uszoda és Strand munkatársai a hét elejétől kezdve folyamatosan egyeztettek a vízügyi szervekkel és a katasztrófavédelemmel. Szerdától szükségessé vált a Duna-parti sétányon található uszodarész (25 méteres medence, öltözők, vizesblokkok és irodahelyiségek) lezárása.

Az ár miatt a sétány alatt futó szennyvízcsatorna rendszer nem lenne képes elvezetni a vizet, ezért volt szükség a lezárásra. Szerencsére az ár a 2013-as szintet nem érte el.

Ebben az átmeneti időszakban az uszoda megközelítése a Szentháromság tér felől (strand bejárat) történik, továbbá a strand öltözői és vizesblokkja használható. Úszásra, sportolásra és az edzések lebonyolítására jelenleg csak a 33 méteres medence ad lehetőséget. Ahogy a hatóságok feloldják a korlátozásokat és megtörténik terület takarítása, fertőtlenítése, ismét megnyílik az intézmény 25 méteres medencéje és a megszokott Ady Endre sétányon lesz megközelíthető.

váci uszoda árvíz idején

A Váci Sport Nonprofit Kft. sportcsarnokát az illetékes hatóságok a hét elején lefoglalták, itt az uszoda munkatársai teljesítenek 24 órás szolgálatot, hogy az elszállásolt és pihenőidejüket töltő 100-150 tűzoltó zavartalanul pihenhessen.

Vác parti sétány árvíz