• Keddtől zárva tart az esztergomi élményfürdő, valamint a budapesti Palatinus, valószínűleg egy időre be kell zárni a Leányfalui Termálfürdőt is.

  • A Dagály fürdő még nem kommunikált erről, de ezt a fürdőt is érintheti az árvíz, Győrben pedig most fog vizsgázni az új gát.

A dunai árhullám több, a folyóhoz közeli termálfürdő működését is érinti. Emiatt szeptember 17-től, azaz keddtől zárva tart az esztergomi Aquasziget Élményfürdő. Az újranyitás ideje nyilván még nem ismert, de az biztos, hogy a most szombatra meghirdetett éjszakai fürdőzés is elmarad.

Szinte biztos, hogy időlegesen be kell zárni a Leányfalui Termálfürdőt is. A fürdő egyelőre azt közölte, hogy erre várhatóan a hét közepén kerül sor. (Frissítés: szerdán zárnak).

Az árvízhelyzet és a Margit-sziget lezárása miatt keddtől zárva tart a budapesti Palatinus fürdő (lenti képen). A korábbi árvizek érintették a Dagály fürdőt is, de egyelőre nem adtak közzé ezzel kapcsolatos információt. Azért abból a hírből ítélve, hogy mobilgátat építenek a Dagálynál, valószínűleg érinteni fogja a működésüket az árvíz.

termálmedence a Palatinus Termálfürdőben

A győri RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdő Facebook oldalán homokzsákok pakolásáról posztoltak, de azt írják, hogy ez a nyitvatartásukat nem érinti. Elvileg nem szabadna, hogy elöntse a fürdő területét a víz, hiszen a néhány évvel ezelőtti fürdőfejlesztéshez kapcsolódva védőgátat is építettek – éppen a korábbi árvizek miatt, amikor rendszeresen víz alá került a fürdőt területe.