• Fennállása legnagyobb volumenű fejlesztése valósulhat meg a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpontban.

  • 2,5 milliárd forintot fordíthatnak a Budapest közelében található fürdőkomplexum fejlesztésére. Ez országos szinten is a komolyabb fürdős beruházások közé fog tartozik.

Jelentős összegű, vissza nem térítendő uniós támogatáshoz jutott a Ceglédi Termálfürdő Kft. Ennek keretében 2,5 milliárd forint összértékű fejlesztést tudnak megvalósítani a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpontban. A 2003-ban megnyílt gyógy- és strandfürdő a 90-es évek műszaki megoldásaival épült meg. Ennek következményeként üzemeltetése nem gazdaságos, viszont az elnyert támogatás révén ezen a téren teljeskörű korszerűsítés valósulhat meg.

Napelemes és hőszivattyús rendszert építenek ki, valamint korszerűsítik a fürdő fűtési-, hűtési- és használati melegvíz-rendszereit, megvalósul az épületek teljes hőszigetelése. Sőt, a termálkút gáztalanításából keletkezett kísérőgáz gázmotorban történő felhasználásával megtermelt villamosenergia és hőenergia tovább csökkenti a hő- és villamosenergia igényüket.

A projekt megvalósulásának eredményeképpen, várhatóan közel 60-80 százalékkal csökken az üzemeltetett létesítmények energiafelhasználási költsége. Mindezeken túl megvalósul a gyógyfürdő, strand és Aqua Centrum vízforgató gépházak elektromos felújítása. A 17 db medence vízgépészetének automatizálása. A vízforgatós termálmedencék, úszómedence, hullámmedence, gyermekmedence thermofóliával történő lefedése

Cegléd gyógyvizes medence

Mikorra valósulhat meg mindez? A beszerzési és tervezési folyamatok várhatóan még idén novemberben elkezdődnek. A projekt megvalósításának tervezett befejezése: 2027. december.

A jelentős fejlesztésről Szűcs Ádám, a Ceglédi Termálfürdő Kft. ügyvezető igazgatója nyilatkozott a helyi televíziónak. Ezt itt tekinthetik meg:

A ceglédi fürdőben található Magyarország legújabb gyógyvize. Erről itt olvashat bővebben.