• Egy-egy milliárd forintos támogatáshoz jutott a kalocsai Csajda Fürdő, valamint a kiskőrösi Rónaszéki Fürdő.

  • A támogatásból mindkét településen új termálkutat is fúrnak.

Újabb terület- és településfejlesztési támogatások érkeznek Bács-Kiskunba. Kiskőrös és Kalocsa fürdőfejlesztésre kap fejlesztési forrást – olvasható Kalocsa város honlapján.

Kalocsán a Csajda Fürdőben egy új termálkút fúrása, illetve a hőközpont és a fűtésrendszer korszerűsítése áll az egymilliárd forintos projekt fókuszában. Amennyiben a fúrt kút hozama, illetve a termálvíz hőmérséklete lehetővé teszi, az intézmény geotermikus fűtésre áll át. Ezen kívül megvalósul a nyílászárók cseréje, a hőszigetelés, a szellőzőrendszer és a medencetechnológia fejlesztése. A műszaki tartalomban napelem telepítése is szerepel. A munkálatok jövő tavasszal kezdődnek és 2027 nyarára fejeződnek be.

Kiskőrösön szintén egymilliárd forintot fordíthatnak a Rónaszéki Fürdő energetikai korszerűsítésére. Az új termálkút fúrása és a meglévő kutak technológiai fejlesztése egyrészt a termálvízellátás stabilizálását, másrészt a fűtés gázigényének csökkentését vagy kiváltását szolgálja.

A termálfürdő hőközpontjának és fűtésrendszerének korszerűsítése mellett megvalósul a légkezelő rendszer és a medencetechnológia fejlesztése, továbbá a nyílászárók cseréje. A jövő tavasszal induló beruházás várhatóan 2028-ra fejeződik be.

termálmedence a Kiskőrösi Rónaszéki Fürdőben

Fejlesztések várhatók a Tősfürdőben is. Ennek révén a mostaninál jóval tovább tarthat nyitva a szabadtéri medencés termálstrand. Itt olvashat erről bővebben.