Augusztusban új gyógyvízzel bővült a hazai kínálat, miután a Ceglédi Gyógyfürdő újabb termálkútjának vize is megkapta ezt a minősítést. A Budapesthez közeli fürdő a gyógyulni vágyóknak, és a hétvégi kikapcsolódási lehetőséget kereső kisgyerekes családoknak is kiváló választás lehet.

Budapesttől délkeletre, a főváros határától nagyjából félórányi autóútra található Cegléd. Az 1990-es években talált termálvízre alapozva 2003-ban nyitottak egy termálfürdőt a városban. Ennek a termálvize 2004-ben kapott gyógyvíz minősítést, amivel párhuzamosan a gyógyfürdő címet is megszerezték.

Azaz egy viszonylag újabb fürdőről van szó, ahol ennek ellenére az elmúlt években folyamatosan voltak a fejlesztések. Sokan szeretik a nyári szezonban üzemelő 18 óriáscsúszdás csúszdaparkot, de a Ceglédi Gyógyfürdő az előttünk álló őszi-téli szezonban is nagyon jó választásnak ígérkezik.

A közelmúltban frissült a hazai gyógyvizes nyilvántartás és ekkor derült ki, hogy a Ceglédi Gyógyfürdő 2-es számú termálkútjának vize is gyógyvíz minősítést kapott, így most ez számít Magyarország legújabb gyógyvizének. Cegléden nátrium-klorid-hidrogénkarbonátos, fluort és jódot is tartalmazó gyógyvíz tör a felszínre. A ceglédi gyógyvíz kiválóan alkalmas mozgásszervi, reumatikus, emésztőszervi, bőrgyógyászati betegségek és az idegpályák rehabilitációs kezelésére.

gyógymedence a ceglédi fürdőben

Akik a víz kedvező hatását élveznék, azoknak a szezonon kívüli időszakban két fedett és két szabadtéri gyógymedence áll a rendelkezésükre. Ezeket különböző hőfokú vízzel töltik, így mindenki megtalálhatja a számára ideális medencét. Ráadásul a fürdőben gyógyászati szolgáltatások is a vendégek rendelkezésére állnak, akár az egészségbiztosító támogatásával is. A kedvező áron elérhető NEAK-támogatott gyógykezelések közé tartozik gyógyvizes medencefürdő, a súlyfürdő, az orvosi gyógymasszázs, a víz alatti vízsugármasszázs és a víz alatti csoportos gyógytorna is.

vízi torna a ceglédi fürdőben

A gyógyulni, kikapcsolódni vágyó idősebb korosztálynak a mostani, csöndesebb őszi hétköznapokon kiváló választás a ceglédi fürdő. A kisgyerekes családoknak pedig amolyan hétvégi fürdőtipp lehet egy ceglédi kirándulás. A gyógymedencéken felül ugyanis a fedett fürdőben élménymedence, gyermekmedence, baba-mama szoba is a vendégek rendelkezésére áll. Minden szombat estére éjszakai fürdőzéssel is készülnek. Ezek között akadnak csöndesebb esti fürdőzések és – előre meghirdetett időpontokban – fürdőbulik is.

Érdemes tudni, hogy az éjszakai fürdőzésekre szóló belépő a szauna használatát is magában foglalja. Illetve rendszeresek az esti fürdőzéssel egybekötött szaunaestek is, amikor 20 óra és éjfél között négy szaunafelöntésen vehetnek részt a forróság kedvelői.

Cegléd esti fürdőzés a termálmedencében

Akár az ország távolabbi részein élőknek is érdemes ellátogatniuk Ceglédre, hiszen közvetlenül a termálfürdő mellett egy apartmanpark és kemping is üzemel. Itt az apartmanok egész évben, a mobilházak pedig szezonálisan érhetők el. A szálláslehetőségekről, valamint a kedvező őszi és téli akciókról itt olvashatnak részletesebben, s akár online le is foglalhatják a szállásukat. Akár nagyobb családi programok, vagy céges rendezvények is tarthatók itt, hiszen a fürdő egy saját, bérelhető rendezvényteremmel is rendelkezik.

szálláshely a ceglédi fürdőben

A Ceglédi Gyógyfürdőről további információkat olvashat ide kattintva a weboldalukon. Az aktuális hírek, információk miatt érdemes a Facebook oldalukat is követni.

élménymedence a ceglédi fürdőben

A cikk megjelenését a Ceglédi Gyógyfürdő támogatta.