• A Marcali Városi Gyógyfürdőben mától már nem üzemelnek a strandmedencék, de a fedett részleg medencéi, valamint a szabadtéri gyógymedence továbbra is a vendégek rendelkezésére áll.

  • A belépők árát két éve nem emelték.

A Balaton délnyugati részétől 14 kilométerre található Marcali Városi Gyógyfürdő átállt a főszezonon kívüli üzemrendre. Ez azt jelenti, hogy mától a szabadtéri medencéik többsége már nem üzemel. A kivételt a kinti gyógyvizes medence jelenti, ami továbbra is várja a fürdőzőket.

A helyi televízió – lejjebb görgetve megtekinthető – videójában Kutor Veronika, a gyógyfürdőt működtető társaság ügyvezetője elmondta, hogy a terveik szerint október közepéig használható a szabadtéri gyógymedence. De a zárás pontos időpontját az időjárás és a látogatószám még befolyásolhatja.

A marcali fürdő fedett részében úszómedence, tanmedence, gyógymedence és jacuzzi áll a vendégek rendelkezésére, valamint gőzkabin, szauna és merülőmedence is használható. A jegyár az utóbbiak igénybevételét is magában foglalja.

Marcali Gyógyfürdő egyik gyógymedencéje

A termálfürdő belépőárai immár két éve változatlanok. A napi teljes árú belépőjegy 3000 forint, 16 óra után pedig 2100 forint. Gyerekek, diákok és nyugdíjasok számára a napijegy 2100 forint, 16 órától zárásig 1600 forint. A helyi lakosoknak még ezen felül is biztosítanak némi kedvezményt, a parkolás pedig ingyenes.

Egyébként Marcaliban az 1970-es években találtak termálvizet, a termálfürdőt 2003-ban nyitották meg, majd 2009-ben fedett részleggel bővítették. A termálvizük már régóta gyógyvíznek minősül, és 2022-ben a gyógyfürdő címet is megszerezték.

A nátrium-hidrogén-karbonátos és kloridos jellegű gyógyvizük hatékony lehet a reumatikus, térd-, csípő- és gerincízületi bántalmaknál, bizonyos nőgyógyászati megbetegedéseknél és idegrendszeri panaszoknál.

A Zalakarosi Fürdőben most egy egész jó lehetőséget kínál, erről itt olvashat.

További Balaton-közeli termálfürdőkről itt olvashat.