• Rendkívül sikeres és tartalmas nyári szezont zárt idén a váci strand.

  • A szezonra új gyermekmedencével bővül a kínálatuk, ami kedvező fogadtatásra talált a vendégek körében.

Gulyás Zoltán, a Vác Városi Uszoda és Strandot működtető társaság ügyvezető igazgatójának szezonértékelése alapján elégedettek lehetnek a mögöttünk álló strandidénnyel. Ebben pedig nagy szerepe volt annak, hogy idén számos fejlesztés történt náluk.

Ezek közé tartozott, hogy az év elején lezajlott egy informatikai hálózatfejlesztés. Ennek révén megvalósult az uszoda és strand teljeskörű mobiltérerő és publikus wifi lefedettsége. A fürdőzők nagy számban használták ki a nyári szezonban az ingyenes wifi elérést, csúcsidőszakban nem ritkán 60-80 vendég is csatlakozott a hálózathoz, amely elindítása óta hibamentesen üzemel.

Április hónapban már javában zajlott a strandfürdő felkészítése a nyári szezonra, lecserélték az “L”-alakú medence teljes lefolyórács szakaszát, megtörtént a medencetest szükséges karbantartása. Szintén ebben a hónapban több ezer négyzetméternyi beton fal- és járófelületet tisztítottak meg a strand területén kézi és gépi erővel. A fürdő munkatársai több száz virágpalánta ültetésével és a növényzet, bokrok és fák karbantartásával tették esztétikussá a strand területét.

a váci strandfürdő

Májusban elindult a teljesen újjáépített multifunkciós gyermekmedence próbaüzeme és teszt időszaka. Ez az utóbbi évtizedek egyik legnagyobb volumenű fejlesztése volt a fürdőben.

gyerekmedence a váci uszoda strandján

Június elején egy nagyon fontos jubileumot ünnepeltek: 40 éve épült az uszoda épületegyüttese, az “L” alakú medence és annak környezete a jóléti helységekkel és öltözőkkel.

Az idei szezonban közösségformáló programokkal és új élményekkel is próbálták meglepni a vendégeket, ezért csatlakoztak a Magyar Fürdőszövetség II. Országos Vízipisztoly csatájához és a Strandok Éjszakája rendezvényhez. Az online közvetített és hitelesített Országos Vízipisztoly csatán közel 200 regisztrált résztvevő csapott össze az “L” alakú medencében. Országos szinten az előkelő 8. helyet érték el a több tucat regisztrált strand és wellness intézmény között.

Hasonlóan nagy sikerrel zajlott le a Strandok Éjszakája, amelyben egyaránt gondoltak a fiatalabb és idősebb korosztály tagjaira is. A legkisebbek foglalkozásokon vehettek részt, csillámtetoválást próbálhattak ki. Az idősebb korosztályt pedig profi DJ mozgatta meg már a délutántól egészen este 10 óráig. Nemcsak Vácról, hanem a környékbeli településekről is sokan látogattak el erre a rendhagyó, de mindenképpen folytatást érdemlő rendezvényre, amelyen több mint 500 főt regisztráltak.


A rendkívül meleg időjárás és a kánikulai nyár folyamatosan magas látogatottságot hozott a strandon. Az új kismedence óriási sikert aratott a helyi és környékbeli családosok, kisgyermekesek körében. A medence és élményeszközei (vízicsúszda, vízipisztoly és gombazuhany) folyamatosan magas kihasználtsággal üzemeltek.

Nagy figyelmet fordítottak a parkosított pihenőhelyek folyamatos karbantartására és locsolására ezen a rendkívül forró és csapadékmentes nyáron.

a váci strand nyáron

Az őszi/téli szezonra megnyitott a Duna-parti uszoda épületkomplexum. Tovább dolgoznak azon, hogy a vendégek és a náluk sportolók, egyesületek minél jobb feltételekkel és körülmények között vehessék igénybe szolgáltatásaikat. Folyamatban van egy napelemrendszer kialakítása. A vendégváró részre új asztalok és székek kerülnek kihelyezésre, illetve szeptembertől saját büfével szolgálják ki a vendégeket. Az iskolaszezonra időzítve pedig ismét elkezdték napi rendszerességű úszásoktatás programjukat.

Váci uszoda úszómedence