• Komoly károk keletkeztek a Miskolctapolca Barlangfürdőben; fejlesztés Mezőkövesden; új medence Karcagon; jóárasodó Palatinus fürdő; 1700 forintos fürdőbelépő Jászszentandráson; őszi üzemmód Csiszta Fürdőn; elmaradó Holdfényfürdő.

  • Itt a heti fürdős hírösszefoglalónk, hogy ne maradjon le semmilyen fontos információról.

Kezdjük a hét (s valószínűleg az év) legszomorúbb fürdős hírével: pénteken tűz keletkezett a Miskolctapolca Barlangfürdő gyógyászati részlegén, ami később az egész épületre átterjedt. Személyi sérülés nem történt, de a károk szemmel láthatóan jelentősek. Ide kattintva olvashatja el az ezzel kapcsolatos legfrissebb információkat.

tűzkár 2024 szeptemberében a Miskolctapolca Barlangfürdőben

De jöjjön rögtön egy jó hír: komoly fürdőfejlesztést terveznek a mezőkövesdi Zsóry Gyógyfürdőben. A várható beruházás a szabadtéri medencekínálatot érinti. A héten egy új medencét adtak át a karcagi Akácliget Fürdőben, erről pedig itt talál bővebb információkat.

A héten kedvezőbb jegyárak léptek életbe a budapesti Palatinus fürdőben. Nyilván nem véletlenül, hiszen csökkent az üzemelő szabadtéri medencék száma. Ugyanakkor szeptember folyamán még egész jó lesz a kinti medenceválaszték, tehát most igazán megéri felkeresni a fürdőt. Szintén a Palatinushoz kapcsolódó hír: ismét lesz Lumina Park, idén egy új tematikával állnak elő.

Őszi üzemmódra váltott az Alföld északi részén található Jászszentandrás Termálfürdő. A csúszda most már csak hétvégén üzemel, viszont a napi belépőjegyek ára egységesen 1700 forintba kerül.

A Balatonhoz közeli Csiszta Fürdőn is változásokat hozott az ősz. Náluk ez a belépőárakat nem érintette, de a nyitvatartásukat, valamint a fürdőhöz közlekedő kisvasút menetrendjét már igen.

Megéri ősszel felkeresni az ország legújabb gyógyfürdőjét, mert mind a fürdőben, mind a településen számos programot tartanak. Erről itt olvashat. Itt pedig arról találhat információkat, hogy 2024 eddigi részében hány fürdő kapta meg újonnan a gyógyfürdő címet.

Az eredeti tervek szerint szeptember 13-án Holdfényfürdőt, azaz éjszakai fürdőzést tartottak volna a Hévízi Tófürdőben. Azonban ez a program elmarad.

Olvassa el az előző heti termálfürdős hírösszefoglalónkat is.