• Egy hónapig tartó karbantartási leállást követően újranyitják az egyik budai törökfürdőt.

  • Az Irgalmasok Veli Bej Fürdője továbbra is kissé rendhagyó nyitvatartással várja a vendégeket.

Tegnap írtunk arról, hogy a fővárosi Dandár Gyógyfürdőt június 15-én javítási, felújítási munkák miatt bezárták. A tervezett szeptemberi újranyitás viszont nem tartható, ugyanis súlyos statikai problémákra bukkantak, emiatt idén már nem nyitnak újra. De vannak azért jó hírek is a budapesti fürdőket illetően…

Jelenleg ugyanis egy másik budapesti termálfürdő is zárva tart, de náluk ez megszokott. Az elmúlt évben is nyár közepére időzítették a szükséges éves karbantartást, ami akkor három hétig tartott. A budai Irgalmasok Veli Bej Fürdőjéről van szó. A patinás törökfürdőben július 15-én kezdődött karbantartási szünet, ami viszont ezen a héten véget ér és augusztus 12-én, jövő hétfőn újranyitnak.

A négyhetes leállást követően novemberig várhatóan nem lesznek zárva. Ez náluk azért érdemel említést, mert jó néhány ünnepnapon zárva tartanak, ugyanakkor augusztus 20. és október 23. pont a kivételek közé tartozik. Fontos tudni, hogy a Veli Bej a pandémiás lezárásokat követő újranyitás óta hétköznap délelőttönként nem üzemel. Hétfőtől péntekig 15 és 21 óra között, hétvégén, ünnepnapokon 6 és 12 óra, valamint 15 és 21 óra között vannak nyitva.

A jegyárak nem éppen olcsók. Kizárólag 3 órás belépők válthatók, hétfőtől csütörtökig, valamint szombat délelőtt 5000 forintért, a többi időszakban 5500 forintért. Említést érdemes, hogy 14 év alattiak még szülői felügyelettel sem látogathatják a fürdőt.

Veli bej Fürdője Budapest

Itt a Balatonhoz közeli termálfürdőkről olvashat.