• A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. a nyár végére is tartogat élményeket.

  • Az idei MoziKedd sorozat ezen a héten zárul a Széchenyi fürdőben. Felejthetetlen látványt ígér a Rudas tetejéről az augusztus 20-i tűzijáték. A nyári szezon végét pedig a Pesterzsébeti fürdőben ünnepeljük majd a hónap utolsó napján.

Esti szórakozás, egyben ellazulás és felfrissülés – ez mind egyben a CineSpa Filmekbe merülve program a Széchenyi fürdőben, ahol négy kedden át lehetett fürdőzni és mozizni a kültéri kültéri élménymedencéből. Az utolsó alkalom augusztus 6-án lesz, a rendezvénysorozatot záró film a ma már kultfilmmé vált Bohemian Rhapsody. A vetítés 21 órakor kezdődik.

Egész évben különleges élmény a Rudas Panoráma medencéje, ahonnan napfelkeltekor az éledő várost lehet megcsodálni, napközben a nyüzsgő világváros közepén lehet mégis relaxálni. Évente egyszer pedig valóban kivételes alkalom, hogy az augusztus 20-i tűzijáték a Duna-parton álló fürdő tetejéről egészen közelről csodálható meg.

Rudas fürdő tetőmedence Budapesten

A Csillaghegyi fürdőben is bámulatos kilátás nyílik Óbudára, a budai hegyekre és a pesti oldalra is, a nyári estéken érdemes még a Panoráma medencét kipróbálni családi vagy baráti privát fürdőzésre is.

A szaunakedvelők egész évben keresik és igénylik a különleges szaunaprogramokat. A Pesterzsébeti fürdőben minden hónap harmadik péntekén tartott Szauna Péntek négy szaunaszeánszot tartalmaz, a következő szaunaest időpontja augusztus 16. Idén augusztus 31-én meghosszabbított nyitvatartással tartják meg a strandzáró bulit Pesterzsébeten. Napközben gyerekprogramok lesznek a vízben és vízparton, a felnőttek szórakoztatásáról pedig DJ gondoskodik, ezúttal vizuális effektekkel feldobva.

A nyári fürdőzés kellemes élményei mellett a veszélyekre is fontos figyelni. Egyre többet hallani a túlzott mértékű napozásról, az erős az UV-sugárzásról és ezek káros hatásairól bőrünkre. Emiatt a fürdővállalat a nyár folyamán több helyszínen is szervezett ingyenes bőrgyógyászati szűrővizsgálatot – így a Palatinus-, a Paskál- és a Pesterzsébeti fürdőben is. Csaknem háromszázan éltek ezzel a lehetőséggel, amelynek eredményeként több, mint 20 ember részére javasoltak további vizsgálatot.

Somogy megyében meglepően sok termálfürdő program lesz ezen a hétvégén. Itt olvashat róluk bővebben.