• Jelentős mérföldkőhöz érkezett a siófoki Galerius Fürdő felújítása.

  • Az illetékes minisztérium jóváhagyta a közbeszerzési pályázat eredményét, így hamarosan megkezdődhetnek a tényleges munkák.

Közös ajánlattevőként a székesfehérvári Fehérép Építőipari és Kereskedelmi Fővállalkozó Kft., valamint a budapesti székhelyű Fürdőpark Vízgépészeti Innovációs Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. lesz a Galerius fürdő felújításának kivitelezője – tájékoztatta a Siófoki Híreket Kósz Ágota, a Balaton-parti Kft. ügyvezetője.

Az eredményhirdetéstől (június 26.) számított 10 nap áll rendelkezésre esetleges jogorvoslat benyújtására, ennek híján legkorábban augusztus 6-án kötheti meg a generálkivitelezővel a vállalkozási szerződést az önkormányzati tulajdonú társaság.

A kivitelezést egy év hosszúságúra kalkulálják. Ebből is látszik: egy ekkora léptékű, ez esetben közel 2 milliárd forintos beruházás esetében az előkészületek (a szükséges pénzösszeg előteremtése, közbeszerzési pályázatok lebonyolítása) jóval hosszabb időt vesznek igénybe, mint maga az építkezés.

„Egyre-másra jelentek és jelennek meg a Facebookon a Galerius felújítását egyszerű választási fogásnak aposztrofáló, kétkedő, feleslegesen hangulatot keltő bejegyzések” – kommentálta a kedvező hírt dr. Lengyel Róbert siófoki polgármester. – „Ehhez képest a valóság minden ellenkező és/vagy szándékosan legyártott álhír ellenére: folyik az előkészítő munka és hamarosan indulhat a látványosabb része is…”

Galerius Termálfürdő Siófok

Pont múlt héten írtunk arról, hogy lesznek-e termálmedencék a felújított fürdőben. Itt olvashat erről bővebben.