• Emberléptékű, kellemes kis gyógyfürdő és kitűnő gyógyvíz várja azokat, akik ellátogatnak Kisújszállásra.

  • A Kumánia Gyógyfürdő a gyógyulni vágyóknak és a barátságos, békés fürdőhelyeket keresőknek is bátran ajánlható.

A Tiszántúlon, azon belül is a Nagykunságban, Szolnoktól keletre 50 kilométerre található Kisújszállás. A településen évtizedeken át működött egy termálvizes strand, Erzsébet Strandfürdő néven. Ennek a fejlesztésével jött létre a Kumánia Gyógy- és Strandfürdő. Az épület alapkövét 2011-ben tették, majd a fürdőt 2012 tavaszán nyitották meg, azaz viszonylag új létesítményről van szó.

A Kisújszálláson feltörő termálvíz már 2007-ben megkapta a gyógyvíz minősítést, maga a fürdő 2013 óta számít gyógyfürdőnek, 2015-ben pedig a kapcsolódó hotel a gyógyszálló címet is elnyerte. Azaz minden fontos címmel, titulussal rendelkeznek.

Ami egyébként tényleg elismerést érdemel, hogy annak idején nagyon jól eltalálták a fürdőfejlesztés méretét és jellegét. Nem egy hatalmas, fenntarthatatlan fürdőkomplexumban gondolkodtak, hanem egy teljesen emberléptékű, barátságos fürdőben. Az itteni öt beltéri és három szabadtéri medence, a szaunavilág, a színvonalas gyógyászati részleg teljesen jól kielégíti az igényeket.

Élménymedence a Kumánia Gyógyfürdőben

Ráadásul azon a téren is előrelátók voltak, hogy egyből épült egy hotel is a fürdő mellé, de kemping és faházak is a vendégek rendelkezésére állnak. Azt gondolhatnánk, hogy ez magától értetődő, de azért láttunk idehaza olyan fürdőfejlesztéseket, ahol utólag kezdtek azon gondolkodni, hogy miként lesz kellő számú és minőségű szálláshelyük…

A Kumánia Gyógyfürdő bátran ajánlható tehát azoknak, akik kedvelik a kis családiasabb fürdőket, de az is fontos számukra, hogy helyben minden fontos szolgáltatást – beleértve akár egy gyógykúrát is – elérjenek.

Kumánia Gyógyfürdő egyik medencéje, belépő

A fürdő beltéri részén élménymedence, gyógyvizes ülőmedence, gyógytornamedence, pezsgőmedence, gyerekmedence található. Kültéren szezonálisan elérhető egy úszómedence, gyermekmedence, de kint is van egy gyógymedencéjük.

A gyógyfürdő mindkét termálkútja minősített gyógyvizet ad. A nátrium-hidrogénkarbonátos víz mozgásszervi és degeneratív megbetegedések, ízületi és gerincbántalmak kezelésére is alkalmas, valamint sérülések, balesetek utókezelése során segíti a gyógyulást, a rehabilitációt.

A fürdő jegyárai teljesen értékarányosak. A felnőtt napijegy 2800 forintba kerül, gyermekek, diákok, nyugdíjasok 2300 forintért válthatnak belépőt. A családi jegy 2 felnőtt, 2 gyermeknél 7200 forint, három gyermeknél 8100 forint. A helyi lakosoknak mindebből jelentős kedvezményt biztosítanak.

élménymedence a kisújszállási Kumánia fürdőben

Összességében a gyógyulni és pihenni vágyóknak is nagyon jó választás lehet a fürdő, azoknak pedig főleg, akik nagyvárosban laknak és kicsit kiszakadnának a zajos hétköznapokból.

jacuzzi medence a kisújszállási Kumánia fürdőben

Itt további fürdős híreket, érdekességeket olvashat.