• Egy kivételével a 8-9 ezer forintos árszinten mozognak a legdrágább vidéki gyógyfürdők belépőjegyei.

  • Tízezer forint feletti felnőtt jegyárat csak az egyik helyen kínálnak, ott is csak hétvégén és ünnepnapokon.

Néhány napja írtunk a legdrágább belépőjegyeket kínáló hazai gyógyfürdőkről. Az országos mezőnyből ezen a téren három gyógyfürdő emelkedik ki. Mindhárom Budapesten található és mindegyik neves műemlékfürdő, rengeteg külföldi vendéggel, így nem véletlen, hogy borsosak a jegyáraik (itt olvashat róluk).

Viszont érdemes megnézni, hogy az ország Budapesten kívüli részén melyek a legdrágább jegyárakat kínáló gyógyfürdők. Fontos megemlíteni, hogy ebből a szempontból kizárólag a hivatalosan is gyógyfürdő címmel rendelkező létesítményeket vettük sorra.

Jegyárak terén, ebből a szempontból négy vidéki gyógyfürdő említhető. Mondhatjuk, hogy hagyományosan, hiszen – az egyik, időközben felújított fürdő kivételével – egy öt-hat évvel ezelőtti, hasonló összeállításban is az élen végeztek volna.

Az egerszalóki Saliris Thermal & Spa szálloda és fürdőkomplexum gyógyfürdő címmel is rendelkezik. Náluk egy felnőtt belépő 9000 forintba, nyugdíjasoknak 65 év felett 7500 forintba kerül, a gyermekjegy (3-14 év) ára pedig 7000 forint. Azonban fontos megemlíteni, hogy akik nem ragaszkodnak a hatalmas fürdőhöz, azok a Saliris melletti Nosztalgia Strandfürdőben is élvezhetik az egerszalóki gyógyvíz hatását. A hárommedencés szabadtéri fürdőben a felnőtt jegy 2100 forintba, a nyugdíjas belépő 65 év felett pedig 1700 forintba kerül.

Egerszalók Saliris Resort fürdő

A felújítása és kibővítése után tavaly megnyitott győri RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdő esetében a teljes árú felnőtt jegy 8900 forintba kerül, 3-18 éveseknek és nyugdíjasoknak pedig 6900 forint a belépő ára. Egyébként a győri lakosoknak jelentős kedvezményt biztosítanak a jegyárakból.

Az egerszalóki Salirishez hasonlóan a Hunguest lánchoz tartozik a szegedi Napfényfürdő-Aquapolis is, amely szintén rendelkezik gyógyfürdő minősítéssel. Náluk a felnőtt napijegy 8300 forint, a gyerek, diák, senior belépő ára pedig 4600 forint. A Csongrád-Csanád megyei lakosoknak a felnőtt jegyeket 7000 forintért kínálják. Illetve, akinek elegendő a strandi kínálat, az olcsóbb belépőt is válthat.

Napfényfürdő Aquapolis Szeged

A hivatalos gyógyfürdős nyilvántartásban a Thermal Hotel Visegrád is szerepel. A Lepence Spa fürdőrészlegüket külső vendégek is látogathatják. Az áraik összehasonlítása kicsit nehezebb a fentiekkel, mert külön jegyárakat kínálnak munkanapokon, valamint hétvégén és ünnepnapokon. Munkanapokon a felnőtt napijegy ára 7500 forint, hétvégén viszont 10.500 forint. 62 év felettieknek ez a két jegytípus 5500 és 7500 forint. A Visegrádon és a környező településeken élőknek ezekből a jegyárakból kedvezményt biztosítanak.

Félárú jegyekkel nyitott újra a Tősfürdő. Itt olvashat róluk bővebben.