• Az elmúlt 24 órában országszerte újabb fürdők vezetősége döntött úgy, hogy nem folytatják a működést.

  • Egyes helyeken ma már ki sem nyitottak, mások holnaptól tartanak zárva.

Gyorsan változik, hogy melyik fürdő zárt be. Ide kattintva talál egy folyamatosan aktualizált listát.

Bár a hatósági állásfoglalás szerint látogathatók a fürdők, egyre több településen döntenek úgy, hogy ideiglenesen mégis a bezárják a fürdőjüket. Tegnap bezárt a Budapest Gyógyfürdői Zrt. – a legnagyobb hazai fürdőüzemeltető társaság – összes fürdője, valamint a Csepeli Strandfürdő is.

Ma kiderült, hogy egy további budapesti fürdőre, az Irgalmasok Veli bej fürdőjére is lakat került. Annak ellenére, hogy Debrecenben az Aquaticum termálfürdőt és élményfürdőt bezárták, a szintén debreceni Kerekestelepi Termálfürdő még működött néhány napig, március 15-én viszont ezt a termálstrandot is bezárták.

A nyírbátori Sárkány Wellness és Gyógyfürdőben előrehozzák az amúgy is tervezett karbantartási szünetet, így március 16-tól zárnak be. Szintén hétfőtől zárja be kapuit a szentgotthárdi termálfürdő, s ennek kapcsán azt írták, hogy az üzemszünet várhatóan március 30-ig tart.

Makó polgármesterének döntése értelmében a Hagymatikum Gyógyfürdő ma már ki sem nyitott. Ez nem csak a fürdőzésre, hanem a gyógyászati szolgáltatásokra is vonatkozik. Az esztergomi Szent István Strandfürdő pedig hétfőtől lesz zárva.

A siófoki Galerius Fürdő ma még látogatható, március 16-tól viszont bezárják a létesítményt. A Szarvasi Gyógyfürdő tegnap még azt közölte, hogy csak a gyógyvizes medencéik nem használhatók, ma viszont már azt jelentették be, hogy a komplett fürdő zárva tart.

+1: vasárnap derült ki, hogy a szegedi Anna Fürdő sem fogad holnaptól fürdővendégeket, viszont a gyógyászati szolgáltatások továbbra is elérhetők maradnak.

Galerius Fürdő Siófok Balaton

Reggeli hírünk volt, hogy Hévízen továbbra is nyitva tart a Tófürdő, de hétfőtől csak a tavi része használható.

A koronavírussal kapcsolatos híreinket ide kattintva találják.