• Elvileg működhet minden termálfürdő és uszoda az országban.

  • Ettől függetlenül három városban máshogy döntöttek és inkább ideiglenesen bezárták a fürdőket.

Gyorsan változik, hogy melyik fürdő zárt be. Ide kattintva talál egy folyamatosan aktualizált listát.

A koronavírus miatt kihirdetett veszélyhelyzet miatt a hazai közfürdők (termálfürdők, gyógyfürdők, uszodák) továbbra is működhetnek. Pusztán annyi korlátozást léptettek életbe (még korábban), hogy a gyógyvízzel töltött medencékben nem alkalmazhatók az élményelemek, azaz a buzgárok, nyakzuhanyok.

Ettől függetlenül már három hazai termálfürdő esetében is inkább a bezárás mellett döntöttek. Az egyikről már tegnap írtunk, ez a Kecskeméti Fürdő. Náluk egyébként nem 100 százalékos a zárva tartás, mert a sportolók továbbra is edzhetnek az uszodában, illetve a gyógyászati kezeléseket is igénybe vehetik a betegek.

Tegnap jelentették be, hogy bizonytalan ideig az Egri Termálfürdő sem üzemel, s ez a döntés érinti a Bitskey Aladár Uszodát is.

A legújabb hír szerint a debreceni Aquaticum Termálfürdő sem fogad vendégeket, valamint a gyógyászati kezelések sem érhetők el. Az Aquaticum Mediterrán Élményfürdő hétfő óta a szokásos tavaszi karbantartás miatt zárva tart. Elvileg jövő héten pénteken nyitnának újra, de jelen állás szerint az élményfürdőt ezután sem nyitják meg.

Aquaticum mediterrán élményfürdő Debrecen

A Debreceni Sportuszoda esetében a kecskemétihez hasonló döntést hoztak: a lakosok nem, de a sportolók látogathatják a létesítményt.