• A városi rendezvényeket elhalasztják, de a mozi és a termelői piac üzemel.

  • A fürdőkórház Terápiás Centrumában lesz jövő héttől egy apró változás.

Hévízen helyi operatív törzs alakult a koronavírus elleni védekezés érdekében. Az üdülőhelyen nincs koronavírussal fertőzött beteg, de fontosnak tartottak néhány intézkedést meghozni a lakosság és a hozzájuk látogató vendégek biztonsága érdekében.

Ezek többsége a helyieket érinti, ami a turisták számára is fontos lehet, hogy 2020. március 31-ig az önkormányzati rendezésű, társrendezésű vagy támogatású beltéri rendezvényeket Hévíz városa nem tartja meg. Nem lesz március 15-i megemlékezés sem.

A Hévízre látogató vendégek körében is nagyon népszerű Fontana mozi csak 50 százalékos kapacitással üzemelhet és ózongenerátorral folyamatosan fertőtlenítik a filmszínház levegőjét. A termelői piac változatlanul nyitva tart, de a higiénés előírások betartása kapcsán mind az árusok, mind a vásárlók tekintetében fokozott figyelmet kérnek.

A helyi operatív törzs felhívja a hévíziek és a vendégek figyelmét, hogy a kórház és a hévízi tófürdő nem önkormányzati tulajdon, így az ottani protokollt a tófürdő vezetése szabja meg és teszi közzé.

Megnéztük, hogy ez utóbbi kapcsán van-e valamilyen információ. A következőt lehet tudni: a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház valamennyi fekvőbeteg osztálya esetében hétfő óta látogatási tilalom van érvényben. Illetve megelőző jelleggel március 16-tól a Fedett Fürdő és Terápiás Centrumban a járóbeteg ellátás és a fizető szolgáltatások igénybevételére kizárólag 13 és 17 óra között van lehetőség. Egyéb változás egyelőre nem történt Hévízen.