• Újabb intézkedés született a koronavírus kapcsán kihirdetett veszélyhelyzet miatt.

  • Hévízen csak a tavat lehet használni fürdésre.

UPDATE 2020. március 16.: a korábbi információkkal ellentétben más jellegű korlátozás lép életbe a Tófürdőben. A fedett fürdőben egyidejűleg 80 fő tartózkodhat. A Hévízi-tó pedig egyidejűleg max. 450 főt fogad. A szauna- és wellness részlegek nem működnek.

UPDATE 2: március 18-tól bezár a Tófürdő.

A Hévíz képekben értesülése szerint holnaptól, azaz március 16-tól a Hévízi Tófürdő esetében a bejáró vendégek csak a kinti gyógyvizet vehetik igénybe. Magyarán a tóban lehet csak fürödni, a benti részek nem használhatók.

Eddig két korlátozás volt érvényben Hévízen. Március 9-e óta a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház fekvőbeteg osztályain látogatási tilalom van érvényben. A másik, hogy március 16-tól kezdődően a Fedett Fürdő és Terápiás Centrumban a járóbeteg ellátás, illetve a fizető szolgáltatások igénybevétele 13 és 17 óra között történik.

Ezen felül korábban már a város is hozott döntéseket a járványveszély miatt. Ezek közé tartozott többek között a városi rendezvények elhalasztása, vagy éppen a mozi által fogadható vendégek számával kapcsolatos korlátozások.

Hévíz Tófürdő

Tegnapi hír, hogy a Budapest Gyógyfürdői Zrt. létesítményeit is bezárják. Ez azt jelenti, hogy nemcsak a fürdők nem látogathatók, hanem a fürdőgyógyászati kezelések sem vehetők igénybe. A bérletesek és a fürdőkezelésre járók erről itt találnak plusz információkat.

A koronavírussal és a fürdőkkel kapcsolatos híreinket itt találják.