• Összefoglaljuk, hogy milyen változások lépnek életbe egyes fürdőkben a koronavírus miatt.

  • A hazai fürdők döntő többsége továbbra is üzemel.

Gyorsan változik, hogy melyik fürdő zárt be. Ide kattintva talál egy folyamatosan aktualizált listát.

Újabb termálfürdő, vagy gyógyfürdő bezárásáról nem érkezett hír szombat reggelig. Ez alapján a következő fürdők tartanak zárva: Kecskeméti Fürdő, Egri Termálfürdő, Debrecenben az Aquaticum termálfürdő és a mediterrán élményfürdő, a hajdúböszörményi Bocskai Gyógyfürdő, továbbá a három miskolci fürdő (Barlangfürdő, strandfürdő, Selyemréti strandfürdő).

A Kecskeméti Fürdőben ettől függetlenül a sportolók edzése továbbra is biztosított, valamint elérhetők a gyógyászati kezelések. Az Aquaticum termálfürdőben is megtartják a gyógyászati kezeléseket (fürdőkezeléseket nem), valamint működik a fürdő területén lévő fogorvosi rendelő, szépségszalon és patika.

Így március táján sok fürdőben karbantartási szünet is van. Emiatt a Ceglédi Gyógyfürdő és a hozzá tartozó szálláshelyek március 16. és 20. között zárva tartanak, március 21-én nyitnak újra. A kapuvári Flóra Termálfürdőben is – még korábban bejelentett – karbantartási szünet lesz, de csak március 17-én és 18-án, azaz kedden és szerdán.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlása alapján a fürdők döntő többsége továbbra is nyitva tart. A megszokottnál is jobban odafigyelnek a higiéniára, – s ezt kérik a vendégektől is – egyes helyeken a termálvizes és közműhálózatról töltött medencék esetében növelték a fertőtlenítőszerek mennyiségét. Illetve jelenleg a gyógyvizes medencék esetében (ezek nem klórozhatók) nem használják az élményelemeket, tehát a buzgárokat, nyakzuhanyokat. A fürdős programok a legtöbb helyen elmaradnak, esetleg kisebb szaunaszeánszokat tartanak meg.

medence úszómedence

Ezen felül néhány fürdőben egyéb változások is lesznek:

Bükfürdő: március 16-tól a Bükfürdő Thermal & Spa szaunavilága és medical wellness részlege nem lesz nyitva, viszont a fürdő egyéb egységei továbbra is zavartalanul üzemelnek.

Győr: ahogy tegnap írtuk, március 16-tól a Rába Quelle fürdő rövidebb nyitva tartással üzemel, 10 órakor nyitnak.

Gyula: március 14-től nem üzemel a Várfürdő gyógyászati részlege és a beauty masszázs szalonja.

Lenti: március 16-tól a szaunavilág, az úszómedence, a beltéri gyógyvizes medence és a gyermekpancsoló medence nem üzemel. Emiatt az élményfürdő szolgáltatásait kiegészítő jegy megváltása nélkül vehetik igénybe.

Makó: péntek óta a játszóházi gyermekmegőrző szolgáltatás ideiglenesen nem vehető igénybe.

Szarvas: a gyógyfürdőben ideiglenesen nem használhatók a gyógyvizes medencék. A gyógykezelések közül emiatt a  medencefürdő és a súlyfürdő sem vehető igénybe. A többi medence és a szaunák továbbra is használhatók, illetve a többi gyógykezelés is a vendégek rendelkezésére áll.

A koronavírussal és a fürdőkkel kapcsolatos eddigi híreinket itt találják.