• A koronavírus kapcsán hozott veszélyhelyzetre hivatkozva bezárnak a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. fürdői.

  • A fürdőkezeléseket jelen állás szerint megtartják.

Gyorsan változik, hogy melyik fürdő zárt be. Ide kattintva talál egy folyamatosan aktualizált listát.

Karácsony Gergely főpolgármester szombat délután bejelentette, hogy a főváros tulajdonában lévő Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-hez tartozó fürdőket bezárják.

Azt is elmondta, hogy az “egészségügyi ellátáshoz kapcsolódó szolgáltatások” – ami alatt valószínűleg a gyógyfürdőkben végzett gyógykezeléseket értette – továbbra is megtartják, de erről a kérdésről még egyeztetnek. (Egyeztettek és nem lehet megtartani. Erről további részleteket ide kattintva olvashat).

A döntés a fürdőüzemeltető társasághoz tartozó létesítményeket érinti, azaz a Csillaghegyi, Dagály, Dandár, Gellért, Király, Lukács, Palatinus, Paskál, Pesterzsébeti, Rudas, Széchenyi fürdőket. Fontos tudni, hogy nem ez a társaság működteti az Irgalmasok Veli Bej fürdőjét, az Aquaworld élményfürdőt, valamint a Csepeli Strandfürdőt. Utóbbiak a jelenlegi állás szerint továbbra is működnek.

UPDATE: időközben kiderült, hogy március 16-tól a Csepeli Strandfürdő is bezár.

UPDATE2: A Veli bej is bezárt!

Ezzel a kérdéssel kapcsolatban a Nemzeti Népegészségügyi Központ állásfoglalása egyébként továbbra is változatlan, azaz a szakmai állásfoglalásuk szerint nem szükséges a fürdők bezárása a koronavírus miatt. Ettől függetlenül persze minden fürdő dönthet másként is.

Széchenyi Gyógyfürdő

A koronavírussal és a fürdőkkel kapcsolatos cikkeinket ide kattintva olvashatják.