Megkérdeztük a Belügyminisztériumot, hogy a fürdőkre, uszodákra vonatkozik-e valamilyen tiltás a koronavírus miatt meghirdetett veszélyhelyzet kapcsán.

A mai nap folyamán veszélyhelyzetet jelentettek be a koronavírus-járvány miatt. Ez számos korlátozással jár együtt, viszont ahogy figyeltük, a közfürdőket (termálfürdőket, gyógyfürdőket, uszodákat) az intézkedések nem érintik.

Azért biztos, ami biztos rákérdeztünk erre a Belügyminisztériumnál. Nos, jól gondoltuk, a válaszukból kiderült, hogy a magyarországi fürdőkkel kapcsolatos korlátozás nincs érvényben.

Ez a Nemzeti Népegészségügyi Központ korábbi tájékoztatása alapján várható is volt. Ennek a lényege az, hogy a fürdőlátogatás nem jelent extra egészségügyi kockázatot a vírusfertőzés szempontjából.

Ami viszont a fürdőket is érintheti, az a 100 főnél nagyobb beltéri és 500 főnél nagyobb kültéri rendezvényekre vonatkozó tilalom. Ezen belül is inkább az előbbi. Ebbe ugyanis már beleeshetnek az éjszakai fürdőzések, a különféle családi programok, szaunahétvégék és társaik. Magyarán a fürdők által meghirdetett programok zöme jó eséllyel el fog maradni.

Emiatt egyébként mostantól a szokásos fürdős akció- és programajánlónk egy ideig inkább csak fürdős akcióajánló lesz. De hát legyen ez a legnagyobb gondunk.

esti fürdőzés medence

A Salvus gyógyvíz hatásáról szóló cikkünket ide kattintva találja.