Magyarországon és világszerte egyaránt sokan szenvednek attól, hogy mivel is kössék le magukat a karantén alatt.

Néhányunk számára idegen az, hogy otthon maradjunk, kevés vagy épp semennyi szórakozási lehetőséggel, de mi azért vagyunk itt, hogy segítsünk Önnek abban, hogy ne szenvedjen szórakoztató elfoglaltságokban hiányt a lezárások ideje alatt sem. Ha jól jönne néhány tipp és olvasnivaló videójáték- és fogadási szemszögből közelítve, akkor Sultés Szilvia szerzőnktől sok hasznosat megtudhat. Szilvia profilját itt tekintheti meg.

Az unaloműzés legjobb módjai
Mint a legtöbb európai országban, a korlátozási intézkedések Magyarországon is meglehetősen szigorúak, így sok ember veszítette el hagyományos szórakozási lehetőségeit részben, vagy teljes egészében.

Ezeknek az embereknek szerte az országban nagy szükségük van valami új elfoglaltságra, és jó mentális egészségük érdekében kulcsfontosságú, hogy megtalálják, hogyan kapcsolódjanak ki ezekben a nehéz időkben. Ha nehezen talál magának ötletet, mi most mutatunk párat.

1. Tegye meg tétjeit

Hangsúlyozandó, hogy ezzel körültekintően kell bánni, de ha kedveli a szerencsejátékokat, akkor az online fogadás az egyik legszórakoztatóbb és legpihentetőbb módszer a kikapcsolódásra.
Az olyan nagyszerű weboldalak, mint az online kaszinó, olyan fogadási ajánlatokat és bónuszokat kínálnak, amelyek számos előnyt nyújtanak, széles játékkínálattal és a sporteseményekre való fogadás lehetőségével. Csak arra figyeljen, hogy játsszon megfontoltan, biztonságban!

nő ül kanapén dolgozik

2. Játsszon videójátékokkal

Sokan most is úgy tekintenek a videójátékokra, mint az egyik legszórakoztatóbb otthoni kikapcsolódásra, míg mások szemében a játékkonzolok már nem jelentenek újdonságot. A Statista szerint napjainkban több mint 1,5 milliárd videójátékos él a világon – ennyien pedig nem tévedhetnek, nem igaz?
A rendszeres játékosoknak talán fel sem tűnt, hogy épp egy világjárvány kellős közepén járunk, mert annyira elkötelezettek a játék iránt, úgyhogy talán most jött el az ideje, hogy Ön is csatlakozzon a szórakozáshoz és leporolja a régi online játék-előfizetését. Játékra fel, halássza Ön is elő a PlayStationt vagy az Xbox-ot!

3. Társasjátékozzon

Remélhetőleg a karantén alatt Önnel van valaki, akit igazán szeret, és ha igen, akkor miért ne húzhatnának elő valami jó kis old-school társasjátékot? Nagyszerű, nosztalgikus élmény lehet, és talán Ön is rájön, hogy ezekben a régi játékokban még jobban felébred Önben a versenyszellem, mint bármelyik online játékot esetén. Tehát, ha épp önkéntes karanténját tölti, vagy otthon-maradásra kényszerült, mint sok más magyar ember mostanában, szervezzen a családnak egy játékestet otthon, és szerezze meg a nyereményt.

4. Hallgasson meg néhány podcastot

Kicsit eltávolodva a videójáték és sportfogadások világától, miért ne lassítaná le az energiáit egy kicsit, és ha már lezárás, és otthonülés a sorsa, éljen a lehetőséggel, hogy meghallgasson néhány jó podcastot!

Az olyan platformok, mint a Global Player, a legjobb podcast tartalmakat osztják meg, amelyek most már nemcsak az információk megszerzésének, de a kikapcsolódásnak is kedvelt forrásai. Minden lehetséges témával, amelyre csak gondolni lehet, legalább egy podcast biztosan foglalkozik, az önfejlesztéstől kezdve a szerelmi történeteken, a rádiós podcastokon át a krimiig. Minden azon múlik, hogy Ön mit talál szórakoztatónak vagy pihentetőnek.

férfi dolgozik otthon

5. Főzzön!

Ha valóban el akar menekülni a számítógép képernyőjétől, akkor – mondjuk miközben hallgatja a kiválasztott podcastot -, miért ne venné elő az edényeket és serpenyőket is? Ez az az időszak, amikor sok ember fedezi fel a benne rejlő séfet, és olyan képességeit kezdi el kibontakoztatni a konyhában, amelyre eddig álmában sem gondolt volna. Egy biztos, ha nem hisz benne, hogy tud főzni, akkor tulajdonképpen ki sem derül a válasz, amíg meg nem próbálja.

Konklúzió

Akár pörgős videójáték- vagy sportfogadás irányú otthoni szórakozást keres, akár valami kikapcsolódást nyújtó otthoni programot a karantén-időszak alatt, e közül az öt tipp közül biztosan talált olyat, amire felkapta a fejét.