• A Győr közelében lévő kapuvári termálfürdő szélesebb körben talán kevésbé ismert.

  • A Kapuvári Gyógy- és Strandfürdő jelentős múltra tekinthet vissza és kitűnő gyógyvízzel rendelkeznek.

  • A fürdő jelenleg zárva tart.

Érdekességek és tudnivalók a kapuvári termálfürdőről

1. Kapuvár Győr-Moson-Sopron közepén, Győr és Sopron között félúton található. A 10 ezer lakosú kisváros a 85-ös főút mentén fekszik, de vasúton is megközelíthető. Sőt, Kapuvártól 12 kilométerre, Fertőszentmiklóson egy kisebb reptér is elérhető. A biciklivel érkezők a szomszédos településeket pedig kerékpárúton közelíthetik meg.

2. Kapuvár és a termálvíz kapcsolata már egész jelentős múltra tekint vissza, a strandfürdő első medencéjét ugyanis 1981-ben nyitották meg. A strand egy év múlva tanmedencével és gyermekpancsolóval, majd 1983-ban termálmedencével bővült. A 90-es években a termálfürdő fejlesztéseken esett át, a szomszédságában egy kemping és egy apartman park is található.

3. A kapuvári gyógyvíz nem csak mozgásszervi és nőgyógyászati betegségek esetén lehet hatásos, hanem különféle légzőszervi problémák kezelésére is alkalmas.

4. 2020-ban jelentős fejlesztések, átalakítások kezdődtek a kapuvári fürdőben, amelyek még jelenleg is tartanak. A 2022-es szezonban három medence áll a vendégek rendelkezésére. Ezek a tanmedence-pancsoló medence, a sportmedence és a gyógymedence.

Kapuvár gyógyfürdő gyógymedence

Szubjektív vélemény a kapuvári termálfürdőről

Érdemes Kapuvárt is felvenni a fürdős bakancslistánkra különösen annak fényében, hogy rendkívül kedvező összetételű és magas ásványianyag-tartalmú víz található a gyógymedencéikben. Összességében nagyon jó ár-érték arányú szolgáltatást nyújt a fürdő.

A Flóra Termálfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!Elérhetőség

9330 Kapuvár, Fürdő utca 42.

Telefon: +36-96-241-831

Facebook oldal

városi weboldal

Hol van Kapuvár? A lenti térképen láthatja, hogy az országon belül merre található a város:

Kapuvár térképen