Kapuvári termálA Győr közelében lévő kapuvári termálfürdő szélesebb körben kevésbé ismert, holott a Flóra Termálfürdő már több mint 30 éve üzemel és néhány évvel ezelőtt felújításon esett át.

Település és fürdő

Kapuvár Győr-Moson-Sopron közepén, Győr és Sopron között félúton található. A 10 ezer lakosú kisváros a 85-ös főút mentén fekszik, de vasúton is megközelíthető. Sőt, Kapuvártól 12 kilométerre, Fertőszentmiklóson egy kisebb reptér is elérhető. A biciklivel érkezők a szomszédos településeket pedig kerékpárúton közelíthetik meg.

Kapuvár és a termálvíz kapcsolata már bő 30 éves múltra tekint vissza, a strandfürdő első medencéjét ugyanis 1981-ben nyitották meg. A strand egy év múlva tanmedencével és gyermekpancsolóval, majd 1983-ban termálmedencével bővült. A Flóra Termálfürdő az elmúlt években jelentős fejlesztéseken esett át, a szomszédságában egy kemping és egy apartman park is található.

Gyógyhatás

A kapuvári gyógyvíz nem csak mozgásszervi és nőgyógyászati betegségek esetén lehet hatásos, hanem különféle légzőszervi problémák kezelésére is alkalmas. A Flóra Termálfürdőben így inhalációs kezelésen vehetnek részt a hörghurutos, hörgőtágulásos és asztmás betegek.

Szolgáltatások

A strandfürdő részen gyógymedence, gyermekpancsoló, csúszda és strandmedence, valamint egy inhaláló kunyhó található. Az egész évben nyitva tartó főépületben három gyógyvizes pezsgőfürdős és egy tornamedencét használhatnak a vendégek. A Flóra Termálfürdőben számos gyógykezelés elérhető, köztük tüdőgyógyászat, reumatológia, fogorvos. A fürdőben csontsűrűség- és allergiavizsgálatot és hőkamerás állapotfelmérés készítését is vállalják. A kapuvári létesítményben infra és finn szauna, valamint többféle masszázs is igénybe vehető.

A gyógyfürdőben elfogadják a K&H, az MKB és az OTP által kibocsátott SZÉP Kártyákat.

A Flóra Termálfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!Elérhetőség

9330 Kapuvár, Fürdő utca 42.

Telefon: +36-96-241-831

weboldal