Zalakaros gyógyvizes medenceA zalakarosi fürdő 1965-ben nyitotta meg kapuit és a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően mára Nyugat-Magyarország egyik legkedveltebb fürdőhelyévé vált.

Település és fürdő

Az 1800 lakosú, 1997-ben városi címet kapott település Zala megye délnyugati részén található, a Kis-Balaton közelében, nem messze Nagykanizsától. A gyógyvízre kőolajkutatások kapcsán bukkantak még 1962-ben, három évvel később megnyílt a fürdő, amely 1975-ben fedett résszel bővült. A településre azóta évi több százezren látogatnak, jelenleg a rekordot az 1988-as év tartja, amikor 891 ezren üdültek Zalakaroson, a fennállása óta már több mint 23 millióan fordultak meg a fürdőben. A KSH 2014-es adatai szerint a belföldi vendégéjszakák számában a második legnépszerűbb termálfürdős településnek számított Zalakaros, még Hévízt is megelőzték. Ez nem csoda, hiszen az elmúlt évek során folyamatosan fejlesztették a fürdőt, a környékét és a településen számos szállodafejlesztés is megvalósult.

Gyógyhatás

2000 méter mélyről alkáli-kloridos hidrogénkarbonátos, 96 fokos gyógyvíz tör fel, amely jelentős mennyiségben tartalmaz jódot, brómot, ként és fluort. A Gránit Gyógyfürdő a gyógyvíz mellett egy alacsonyabb ásványi anyag tartalmú, 53 fokos termálforrással is rendelkezik. A zalakarosi kénes gyógyvíz reumás mozgásszervi betegségek, idült gyulladások esetén hatékony. Jótékony hatású reumás eredetű kötőszöveti és porcbetegségekben. Hasznos szív- és érrendszeri megbetegedések esetében is, ugyanis a kénes víz tágítja a szívkoszorúereket, aminek révén javul a szív vérellátása. A gyógyvíz kéntartalma miatt alkalmas a pikkelysömör kezelésére is.

Szolgáltatások

A Gránit Gyógy- és Termálfürdőben többféle gyógykezelés is elérhető: iszappakolás, iszapfürdő, Kneipp váltófürdő, gyógymasszázs, gyógytorna, súlyfürdő, szénsavfürdő, elektroterápia, ultrahang kezelés, TENS-kezelés. Ezeket OEP-támogatással is igénybe vehetik az arra jogosult fürdővendégek.

A fedett fürdőben kettő gyógyvizes és egy termálvizes medence található. A gyógycentrumban kettő gyógymedence és egy jacuzzi. A fürdő nyitott részén kettő, részben fedett  gyógymedence található. Az élményfürdő részben egy 360 négyzetméteres medence mellett úszó- és gyermekmedence, valamint csúszda is a vendégek rendelkezésére áll. A fürdőben külön szaunablokkot is kialakítottak, két szaunafülkével és egy gőzkabinnal, külön hideg vizes merülőmedencével.

A termálfürdő kitűnő választás lehet a kisgyerekes családok számára. A Vízipók-Csodapók gyermekélményfürdő-részleg ugyanis egy beltéri és egy kültéri részt is magában foglal, így egész évben, időjárástól függetlenül biztosított a legkisebb vendégek kikapcsolódása.

A Zalakarosi Termálfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A Zalakarosi Fürdő nyitvatartási idejét itt találja!

Elérhetőség

8749 Zalakaros, Thermál utca 4.

Telefon: +36-93-340-420