Sárvári Wellness és Termálfürdő1961-ben kőolaj keresése közben gyógyvízre bukkantak Sárvár közelében, ami a következő években gyökeresen átformálta a település életét. Mind a mai napig egy önkormányzati tulajdonú cég üzemelteti a fürdőt, amelynek épületében egy kisebb hotel, mellette pedig kemping is található. A 80-as években a Sárvári Termálkristály révén vált országosan is ismertté a település neve, bár a fürdősót nem a sárvári, hanem a közeli Rábasömjén gyógyvizéből állították elő.

Település és fürdő

Sárvárt 1968-ban nyilvánították várossá. A közel 15 ezres lélekszámú település Szombathely és Celldömölk között található.  A Sárvár központjában lévő várkastély a nemzeti örökség része, s otthont ad a Nádasdy Ferenc Múzeumnak és a város művelődési és kulturális központja is. A településen egy arborétum is található, ahol mesterséges tavat és sétányokat alakítottak ki. A gyógyfürdő 1968-ban nyitotta meg kapuit és az elmúlt tíz évben komoly fejlesztéseken esett át, legutóbb egy kifejezetten családoknak szánt résszel bővült.

Gyógyhatás

A 43 fokos, alkáli-hidrogénkarbonátos gyógyvíz elsősorban mozgásszervi betegségek esetén, sportsérülések utókezeléseként, neurológiai panaszoknál hatásosos, továbbá izomlazító tulajdonsággal is rendelkezik, így izomgörcsök esetén is hatékony lehet. Mindezeken felül különféle légzőszervi betegségben és nőgyógyászati gyulladásokban szenvedőknek is segíthet a sárvári gyógyvíz.

Szolgáltatások

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben reumatológus szakorvosok felügyelete mellett számos gyógykezelés vehető igénybe. Ezek között megtalálhatóak a különféle masszázsok, oxigénterápia, sóbarlang, súlyfürdő, szénsavas kádfürdő, iszappakolás, elektroterápiás kezelések, víz alatti sugármasszázs.

A fürdőben 5400 négyzetméternyi vízfelületű medence található. Kültéri és belő gyógyvizes, valamint élménymedencék, pezsgőmedence, gyermekmedence, hullámfürdő, óriáscsúszdák, úszómedence. Tavasztól őszig a strand részen további medencék is üzemelnek, köztük egy gyermek kalandmedence vizi várral, gyermek élménymedence és bébipancsoló is. A Szaunavilágnak nevezett részlegben finn, soft és gőzös szauna, továbbá gőzfürdők, aromakabinok és Kneipp-medence is található.

A fürdőben elfogadják a K&H, az MKB és az OTP által kibocsátott SZÉP Kártyákat.

A Sárvári Termálfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A Sárvári Termálfürdő nyitvatartási idejét itt találja!

Elérhetőség

9600 Sárvár, Vadkert út 1.

Telefon: +36-95-523-600

weboldal