Mórahalom gyógyfürdőA Szeged melletti kisvárosról sokan nem is tudják, hogy már több mint 50 éve a termálos fürdőhelyek sorába tartozik. Mórahalmon található a déli országrész egyik legnagyobb fürdőkomplexuma.

Település és fürdő

Mórahalom Csongrád megyében, Szegedtől 20 kilométerre nyugatra fekszik. A hatezres lélekszámú település 1989-ben kapott városi rangot. Mórahalmon még 1960-ban fúrattak egy termálkutat, a fürdő épülete négy évvel később készült el, amely már ekkor is egész évben látogatható volt. 1986-ban sportmedencével bővült a fürdő, jelentősebb felújítási munkálatokba pedig az ezredfordulón kezdtek.

Az elmúlt néhány évben mind a beltéri, mind a kültéri része teljesen megújult az Erzsébet Fürdőnek, amely 2002-ben gyógyfürdő minősítést kapott. 2004-ben újabb kutat fúrtak Mórahalmon, amelynek vizét 2007-ben ásványvízzé minősítették. A fürdő szomszédságában található a négycsillagos Hotel Colosseum wellness és konferencia szálloda.

Gyógyhatás

Elsősorban ízületi betegségek gyógyítására használják a Mórahalmon feltörő vizet. A gyógyvízzé nyilvánítás során különösen a térd- és vállízületi problémákkal küszködő betegeknél bizonyult hatékonynak a termálvizes kezelés.

Szolgáltatások

A Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőben nyáron 21, télen 16 medence közül válogathatnak a fürdővendégek, két kültéri medence télen is nyitva tart. Ebből következően Mórahalmon a klasszikus gyógyvizes ülőmedencéktől kezdve a gyermekpancsolókon át a sodrófolyós élménymedencékig  a termálfürdők teljes repertoárja elérhető. A létesítményben egy hatalmas szaunapark is helyet kapott, amely összesen 11 egységből áll. A gyógyfürdőben számos gyógyászati szolgáltatást is igénybe vehetnek a vendégek, köztük iszappakolást és iszapfürdőt, szénsavas kádfürdőt, orvosi gyógymasszázst és a tangentornak is nevezett víz alatti sugármasszázst.

A fürdőben elfogadják mindhárom szolgáltató, azaz a K&H, az MKB, valamint az OTP által kibocsátott Széchenyi Pihenő Kártyát is.

A Mórahalmi Termálfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

Elérhetőség

6782 Mórahalom, Szent László park 4.

Nyári bejárat: Millenniumi sétány 16.

Telefon: +36-62-580-042

weboldal
Nagyobb térképre váltás