Barlangfürdő fürdőcsarnok MiskolctapolcaA Barlangfürdő több mint 50 éves, az itt feltörő gyógyvíz azonban már több száz éve ismert. Hévíz mellett a miskolctapolcai az ország egyik legrégebbi gyógyforrása.

Település és fürdő

Miskolctapolca egyelőre még Miskolc városrésze, ahol közel ötezer állandó lakos él. A borsodi megyeszékhely településrészét 1934-ben nyilvánították üdülőhellyé. A fürdő azonban korabeli feljegyzések szerint a 16. században is ismert volt, 1830-ban pedig már fedett fürdő is működött Miskolctapolcán. A barlangfürdőt 1959-ben adták át, korábban a barlangól eredő vizet kültérre vezették. A barlangfürdő és környéke 1950 óta tartozik Miskolchoz, de a helyiek körében már régóta vannak olyan törekvések, hogy elszakadjanak a megyeszékhelytől.

Gyógyhatás

A gyógyvizet izomgörccsel járó neurológiai megbetegedéseknél, valamint különféle mozgásszervi problémák esetén ajánlják. Utóbbiak közé tartozik a Bechterew-kór, csontritkulás, gerincbántalmak, ízületi gyulladás, ízületi és traumatológiai műtétek utókezelése.

Szolgáltatások

Több barlangi élménymedence, termálmedence, a kültéren termál-, gyógy-, gyermek- és úszómedence vehető igénybe. A Barlangfürdőben elérhető iszappakolás, súlyfürdő, gyógymasszázs, tangentor, víz alatti gyógytorna. A wellness szolgáltatások közül pedig aromaolajos és egyéb speciális (például csokoládés, vagy algás) masszázs. Ezen felül szaunapark, gőzkabin és szolárium is van a miskolctapolcai gyógyfürdőben.

A Miskolctapolcai Barlangfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

Elérhetőség

3519 Miskolc, Pazár sétány 1.

Telefon: +36-46-503-180

weboldal
Nagyobb térképre váltás