Zsóry élményfürdőMezőkövesden már több mint 70 éve üzemel a Zsóry fürdő. Az itt található gyógyvíz hatásosságát mutatja, hogy külön reumakórház is épült a fürdő mellé.

Település és fürdő

Mezőkövesd 16 ezer lakosú város Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a Bükk hegység és az Alföld találkozásánál, Egertől mindössze 21 kilométerre. Az 1930-as évek végén kőolaj után kezdtek kutatni a település határában. Olajat ugyan egy cseppet sem találtak, viszont vizet annál többet. A korabeli feljegyzések szerint 30 méter magas vízoszlopként tört fel a föld alól a forró termálvíz, amit kezdetben palackozni kezdtek, hogy ásványvízként értékesítsék, majd 1940 nyarán egy kisebb medencét is kialakítottak. A fürdő neve onnan ered, hogy a kutatások egy akkori országgyűlési képviselő, Zsóry Lajos birtokán kezdődtek, s miután megtalálták a vizet, a nagybirtokos kezdte el egyengetni a fürdő sorsát. A feltörő víz már 1968-ban megkapta a gyógyvíz minősítést. A mezőkövesdi létesítmény pedig 1983 óta számít országos jelentőségű gyógyfürdőnek. Lassan harminc éve annak is, hogy a fürdő mellett megnyitotta kapuit a Mozgásszervi Rehabilitációs Központ, ahol intézményesített formában zajlanak a gyógyvízre épülő kezelések.

A gyógyfürdő a Zsóry üdülőtelepen fekszik, Mezőkövesd központjától mintegy öt kilométerre. A fürdő az M3-as autópálya felől érkezve a mezőkövesdi lehajtónál közelíthető meg.

Gyógyhatás

A gyógyvíz reumás panaszok, ízületi gyulladás, ízületi kopások és egyes nőgyógyászati betegségek kezelésére alkalmas. A mezőkövesdi víznek a legmagasabb a kéntartalma a magyarországi gyógyvizek közül. A bőrön át felszívódó kén jótékonyan hat az érrendszerre és gyulladáscsökkentő hatása is van.

Szolgáltatások

A Zsóry fürdőben különböző hőfokú gyógyvizes medencék, a kültéren nagy élménymedencék, gyermekmedence, hullámfürdő, pezsgőfürdő található. A létesítmény része egy fedett sportuszoda is. A fürdő gyógyászati részlegében orvosi beutalóval és anélkül is elérhető számos kezelés, a teljesség igénye nélkül ezek közé tartozik az iszappakolás, a súlyfürdő, a szénsavas fürdő, a tangentor és a csoportos gyógytorna. A mezőkövesdi komplexumban ötféle szaunával, sókabinnal, hideg-meleg vizes terápiás medencével és wellness-masszázsokkal is várják a vendégeket.

A Zsóry Fürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

Elérhetőség

3400 Mezőkövesd, Napfürdő út 2.

Telefon: +36-49-412-844

weboldal