Kisvárda TermálfürdőAz ország északi részén, az ukrán határ közelében fekvő kisvárdai Várfürdő jelentős múltra tekint vissza, hiszen már az 1800-as években is működött fürdő a településen. A fürdőben 2018-ban komoly felújítás, bővítés vette kezdetét

Település és fürdő

Kisvárda az Alföld északi részén, Szabolcs-Szatmár Bereg megyében, Nyíregyházától 44 kilométerre észak-keletre fekszik. A 16 ezer lakosú település neve a honfoglalás idejéről származik, ugyanis régebben egy földvár volt a településen, a középkorban pedig Warda néven emlegették. A nevében szereplő “kis”-előtaggal a 200 kilométerre lévő Nagyváradtól különböztették meg.

Nem csak maga a település, hanem – talán meglepő módon – a fürdőélet is nagy múltra tekint vissza Kisvárdán. Már több száz évvel ezelőtt is voltak melegvízű források ezen a területen, innen kapta az úgynevezett Forrás domb is a nevét. A feltörő forrásoknak már az 1800-as éveben is gyógyhatást tulajdonítottak a helyiek. Ezeket kihasználva a 19. században kisebb fürdő létesült a kisvárdai vár közelében. Az 1960-as években termálkutat fúrtak Kisvárdán. A strandfürdő – ami a Várfürdő nevet kapta – 1967-ben nyitotta meg kapuit. 2004-ben egy jelentősebb felújítás történt a fürdőben, amikor a gyerekmedencét modernizálták és új élmény- valamint hullámmedencét alakítottak ki.

Fontos mérföldkő a 2018-as év is a fürdő történetében. Év elején bezárták a létesítményt, ugyanis egy komolyan felújítás, illetve bővítés vette kezdetét, ezek közé tartozik a vadonatúj csúszdapark építése is. 2018. július 23-tól üzemel újra az Aquacinema nevet kapott fürdő.

Gyógyhatás

Nőgyógyászati és mozgásszervi panaszok kezelésére alkalmas a Várfürdő vize.

Szolgáltatások

A 2018-as felújítások után első körben az úszómedencét, valamint két gyógyvizes medencét nyitottak meg. Immár használhatják a vendégek a csúszdaparkot is, ami országos szinten is a legnagyobbak közé tartozik. A későbbiekben további szolgáltatások is elérhetőek lesznek a fürdőben, valamint a kempinget is újból megnyitják.

A Kisvárdai Termálfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A Kisvárdai Fürdő nyitvatartási idejét itt találja.

Elérhetőség

4600 Kisvárda, Városmajor utca 43.

Telefon: +36-45-420-063

weboldal
Nagyobb térképre váltás