Kehidakustányi fürdőA 90-es években még a megszűnés fenyegette a kehidakustányi termálfürdőt, amely a 2003-as megújulása után rövid idő alatt a legkedveltebb magyarországi üdülőhelyek közé emelkedett. A hazai magánbefektetők nevéhez fűződő Kehida-sztorit azóta sikertörténetként emlegetik.

Település és fürdő

Az ezer lakosú zalai település Keszthelytől 20, Hévíztől 15 kilométerre észak-nyugatra található. Maga Kehidakustány három egykori falu – Kehida, Kustány és Barátsziget – egyesülésével jött létre. Barátszigetet még 1939-ben, Kustányt pedig 1977-ben csatolták Kehidához. Sok kis településhez hasonlóan jó néhány évig Kehidán sem tudták kiaknázni a gyógyvízben rejlő lehetőségeket. A községben már a 80-as években is működött egy kisebb termálfürdő, azonban a fejlettebb hévízi tófürdőhöz és a zalakarosi termálfürdőhöz képest a kettő betonmedence nem volt túlzottan vonzó fürdőzési célpont.

A 90-es években két építési vállalkozó, Horváth Tihamér és Horváth Sebestyén némi földterülethez jutott Kehidán, amin szívesen túladtak volna, de senkinek nem tudták értékesíteni. Később a település vezetői azt ajánlották nekik, hogy vegyék át a nehézségekkel küszködő termálfürdőjük üzemeltetését, próbálják meg felfuttatni, s így talán a telkük is kelendőbb lesz. Mindebből született az a megállapodás, amelynek értelmében 50 évre bérbe vette a testvérpár a kehidai termálfürdőt. A régi fürdő helyén 2003-ban egy teljesen új élményfürdőt, s vele együtt egy négycsillagos szállodát építettek.

A nem is olyan régen még a lassú elnéptelenedés által fenyegetett falu néhány év alatt rendkívül népszerű üdülőhellyé vált. Ma már együtt emlegetik a nagyobb múltra visszatekintő zalai gyógyfürdőkkel. A tulajdonosoknak sikerült kitörni a közeli Hévíz árnyékából és önálló arculatot adni a fürdőhelynek. Mindebből nem csak Horváth testvérek profitáltak, hiszen az elmúlt években egyre több szálloda, panzió és apartmanház nyitotta meg kapuit a kehidakustányi fürdő közelében.

Gyógyhatás

Mozgásszervi, idegrendszeri, bőrgyógyászati és egyes nőgyógyászati betegségek kezelésére, valamint a balesetek utáni rehabilitáció elősegítésére is alkalmas a kehidai gyógyvíz, amely gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik.

Szolgáltatások

A fürdő három részre tagolódik: gyógyfürdő, élményfürdő és a kültéri strandfürdő. A kehidai létesítményben összesen 13 medence működik. Mind a kültéri, mind a beltéri részen csúszda található, a fürdőben külön gyermekmedence, gyógyvizes ülőmedencék, sodrófolyós medence található. A fürdőben pihenőszoba, valamint többféle szauna is a vendégek rendelkezésére áll. A komplexum bababarát szolgáltatásai közé tartozik, hogy babaágyat, pelenkázó helyiséget, fürdetőkádat, bébiétel melegítési lehetőséget biztosítanak a  gyerekekkel érkezőknek. A kehidai termálfürdőben számos wellness-szolgáltatást is kínálnak a látogatóknak: aromaolajos fürdőt, fitnesz-termet, Kneipp taposó medencét, többféle masszázst és iszappakolást.

A Kehida Termál belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

Elérhetőség

8784 Kehidakustány, Kossuth utca 62.

Telefon: +36-83-534-500

weboldal