Hegykő gyógyfürdőAz osztrák határ melletti, németül Heiligensteinként is emlegetett település a  felkapott nyugat-magyarországi fürdőhelyeknél kisebb, de emiatt kevésbé zsúfolt és így nyugodtabb pihenésre nyújt lehetőséget.  A hegykői termálfürdő saját panzióval és egész évben nyitva tartó kempinggel is rendelkezik.

Település és fürdő

Hegykő község a nyugati határszélen, a Fertő-tó mellett, Soprontól 20 kilométerre található. A település a Fertő-Hanság Nemzeti Park területén fekszik, amely 2003 óta a világörökség része. Az 1300 lakosú településen 1972 óta működik termálfürdő.

Gyógyhatás

Hegykőn jelentős jódtartalmú kénes termálvíz található. A 1434 méter mélyről feltörő víz elsősorban mozgásszervi betegségek esetén hatékony. Alkalmas csonttörések utókezelésénél, ízületi rándulások, ficamok, izomhúzódások esetén. Ezen felül bőrgyógyászati, nőgyógyászati, urológiai gyulladások esetén is ajánlják.

Szolgáltatások

Hegykőn egy fedett gyógy-, wellness és egy termálmedence, a kültéren gyógymedence, pancsoló és egy úszómedence található. A fedett fürdő egész évben nyitva tart. A Sá-Ra Termálfürdőben igénybe vehető hévízi gyógyiszapos iszapkezelés, gyógymasszázs, vízsugármasszázs és gyógytorna is.

A hegykői termálfürdő újdonsága a fedett wellnessmedence, amit gyógyvíz és hideg ásványvíz keverékével töltenek fel. A 30-32 fokos medence élményelemekkel – vízköpő gomba, buzgár, hátmasszázs – is rendelkezik. A fürdőben elfogadják az MKB és az OTP által kibocsátott SZÉP Kártyákat.

A Hegykői Termálfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva olvashatja!

A Hegykői Termálfürdő nyitvatartási idejét itt találja!

Elérhetőség

9437 Hegykő, Fürdő utca 5.

Telefon: +36-99-540-220

weboldal