Hungarospa tradicionális strandfürdőA legismertebb alföldi fürdővárosban található komplexum a gyógyfürdő, aquapark, strand és uszoda mellett 2010-ben egy hatalmas, fedett élményfürdővel bővült.

Település és fürdő

A 23 ezer lakosú Hajdúszoboszló Hajdú-Bihar megyében, Debrecentől 21 kilométerre található. Pávai-Vajna Ferenc geológus irányításával 1925-ben kutatófúrásokat végeztek a településen, ám kőolaj helyett gyógyvizet találtak. Az első strand 1927-ben nyitotta meg kapuit. Hajdúszoboszlóban a 90-es évek második felétől kezdve számos fürdőfejlesztési projekt valósult meg. 1996-ban gyógyszanatóriumot nyitottak, 1998-ban a termálfürdő épülete újult meg, 2000-ben aquapark épült, 2001-2002-ben több milliárd forintból a fürdőt bővítették. 2010-ben adták át a közel ötmilliárd forintos beruházással megvalósult Aqua-Palace fedett élményfürdőt. Mindezeknek köszönhetően a Hungarospa az ország legnagyobb fürdőkomplexumának számít.

Gyógyhatás

A magas jód és brómtartalmú gyógyvíz reumatikus betegségek esetén kifejezetten hatékonynak bizonyult. Ezen felül bőrgyógyászati problémák, nőgyógyászati-, urológiai-, mozgásszervi-, idegrendszeri betegségek kezelésére is alkalmas, műtétek után elősegíti a regenerálódást.

Szolgáltatások

A Hungarospa területén összesen 28 medence található. A gyógymedencék egy részében is vannak élményelemek, s ezek közelében találhatók az orvosi rendelők, kezelőhelyiségek és a gyógytornaterem. A szabadtéri strandfürdőben hullám-, pezsgő- és gyermekmedencék vannak. A csúszdaparkban többféle óriáscsúszda is található. A fürdő mellett van az Árpád Uszoda, ami nemzetközi úszóversenyek rendezésére is alkalmas. Hajdúszoboszló újdonsága a 15 ezer négyzetméteres Aqua-Palace élményfürdő. Az Aqua-Palace-ban húsz medence várja a vendégeket. A különféle tematikus élménymedencék mellett gyerekrészleget és szaunavilágot is kialakítottak. Az élményfürdő mindezeken felül külön wellness és fitnesz részleggel is rendelkezik.

A Hungarospa belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A fürdőkomplexum nyitvatartási idejéről itt tájékozódhat.

Elérhetőség

4200 Hajdúszoboszló, Szent István park 1-3.

Telefon: +36-52-558-558

weboldal
Nagyobb térképre váltás