Gyula Várfürdő polip medenceA gyulai fürdő az Almásy-kastély 8,5 hektáros parkjában épült fel a múlt század második felében. A Várfürdő már most is rengeteg szórakozási és gyógyulási lehetőséget nyújt a vendégeknek, ami az élményfürdővel tovább bővült.

Település és fürdő

Az egyik legismertebb hazai termálfürdős településnek több mint 31 ezer állandó lakosa van. Azaz a fürdővárosok közül méretben is a nagyobbak közé tartozik. Gyula Békés megyében, a román határ közelében fekszik, az ország egyik legmélyebben fekvő települése. Gyulán keresztül folyik a Fehér-Körös, amely a legtisztább folyóink közé tartozik. A város könnyen megközelíthető vasúton és autóval is, a 44-es főúton. A gyógyvizet adó kutat 1958-ban fúrták, a település 1985-ben gyógyhely minősítést kapott.

Gyógyhatás

A jellegzetes, barna árnyalatú gyulai gyógyvíz többek között balesetek utáni rehabilitáció, mozgásszervi problémák, idegbántalmak esetén, valamint nőgyógyászati gyulladásos megbetegedéseknél hatásos.

Szolgáltatások

A hatalmas park közepén fekvő Várfürdőben 19 medence található. A létesítménynek a Magyar Fürdőszövetség négycsillagos minősítést adott, ami a legmagasabb kategóriát jelöli. A fürdőben mindenféle medence megtalálható: gyógyvizes ülőmedencék, élménymedencék, gyermekmedence és tanuszoda, hullámmedence, valamint óriáscsúszdák. Mindezeken felül egy versenyuszoda is várja a vendégeket, a wellness-részlegben pedig szaunák és gőzkabinok is a vendégek rendelkezésére állnak. A Várfürdő gyógyászati részlegében többféle gyógykezelés elérhető, köztük súlyfürdő, vízalatti gyógytorna, szénsavfürdő, tangentor, magyarán vízsugaras masszázs, és többféle gyógymasszázs.

A Várfürdő 2013 végén egy új élményfürdő-részleggel, az AquaPalotával bővült. A teljesen új létesítmény területe több mint 6000 négyzetméter, a vízfelülete pedig közel 900 négyzetméter. Az AquaPalotában számtalan vízi attrakció áll a vendégek rendelkezésére: két óriáscsúszda, gyermekmedence, sodrófolyosó, víz alatti masszázsok, hidromasszázs rendszer, ülőfürdő gejzírek és buzgárok.

A Gyulai Várfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

Elérhetőség

5700 Gyula, Várkert utca 2.

Telefon: +36-66-561-350

weboldal




Nagyobb térképre váltás