Egerszalók gyógyhelyNéhány évvel ezelőtt még csak kezdetleges strandfürdő működött a településen, mostanra viszont egy teljesen új fürdőkomplexum révén a legnépszerűbb üdülőhelyek közé emelkedett Egerszalók.

Település és fürdő

A közel kétezer lakosú Egerszalók a hevesi megyeszékhelytől, Egertől 5 kilométerre, a Mátra és a Bükk találkozásánál fekszik. A községben számos borászat is működik és egy horgásztó is található a határában. 1961-ben kőolajat keresve bukkantak az egerszalóki termálvízre, aminek gyógyhatását 1992-ben hivatalosan is igazolták. Egerszalókon sokáig csak egy egyszerűbb termálstrand működött. Az igazán modern létesítmény felépítésére egészen a 2000-es évek második feléig kellett várni. Az új termálfürdő 2007-ben, a hozzá kapcsolódó négycsillagos Saliris Resort szálloda pedig három évvel később nyílt meg.

Egerszalóki különlegesség a sódomb (valójában mészkőlerakódás), amit a domboldalról lefolyó termálvíz alakított ki. Európában hasonló természeti képződmény csak a törökországi Pamukkaléban található. Egerszalók rövid idő alatt a legnépszerűbb hazai fürdőhelyek közé emelkedett. Ezt mutatja, hogy a termálfürdős települések közül 2014-ben a nyolcadik legnépszerűbbnek bizonyult a maga 185 ezer vendégéjszakájával, ami egy év alatt több mint 30 ezres növekedést jelent.

Gyógyhatás

A szalóki kénes gyógyvíz degeneratív és gyulladásos mozgásszervi problémák, nőgyógyászati gyulladásos betegségek, műtétek utáni utókezelés, valamint pikkelysömör és ekcéma esetén is hatékony. Ivókúraként máj- és epeproblémák kezelésére ajánlott.

Szolgáltatások

A Saliris Resort üvegfolyosón át megközelíthető fürdőrészlegében összesen 17 kültéri- és beltéri medence működik, amelyeknek teljes vízfelülete megközelíti a 2000 négyzetmétert. A medencék között gyógyvizes ülőmedence, élménymedencék, gyermekmedencék, pezsgőfürdő, csúszdás medence is található. A létesítményben gyógyászati centrum és szauna világ is működik. Utóbbihoz kapcsolódik a kültéren egy klasszikus, rönkfából épült finn szaunaház. Az egerszalóki létesítmény különlegessége, hogy a régi fürdőrészt sem bontották le, hanem nosztalgiafürdőként tovább működtetik. A retró fürdőbe az új építésű részlegnél kedvezőbb áron válthatók belépőjegyek.

Az Egerszalóki Termálfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A termálfürdő nyitvatartási idejéről itt tájékozódhat.

Elérhetőség

3394 Egerszalók, Forrás utca 6.

Telefon: +36-36-688-600

weboldal
Nagyobb térképre váltás