Eger TermálfürdőA bükk hegység lábánál fekvő megyeszékhely fürdője egész évben nyitva tart, ráadásul Eger belvárosából gyalog is könnyen megközelíthető.

Település és fürdő

Heves megye székhelyén 56 ezren élnek. A település az Eger-patak völgyében, a Bükk hegység lábánál fekszik. A város egyik fő turisztikai attrakciója az egri vár, de itt található az ország harmadik legnagyobb bazilikája is. Eger termálfürdője immár 80 éves múltra tekinthet vissza, hiszen 1932-ben nyitotta meg kapuit a helyi termál strand. A létesítmény mellett található egy törökfürdő is, amit néhány évvel ezelőtt teljes körűen felújítottak.

Gyógyhatás

A radontartalmú egri termálvíz elsősorban gerincbetegségeknél, ízületi problémáknál, egyes nőgyógyászati, valamint idegrendszeri megbetegedések esetén lehet hatékony.

Szolgáltatások

A termálfürdőt úgy alakították ki, hogy az északi részén találhatók a nyugodtabb környezetben fekvő gyógyvizes, a déli részén pedig az élményelemekkel felszerelt, aktívabb kikapcsolódási lehetőséget nyújtó medencék. Így a gyógyulni, illetve szórakozni érkező látogatói körök nem zavarják egymást. A hatalmas, parkosított területen fekvő létesítményben összesen hét medence található, köztük vízi váras élménymedence,  gyermek- és gyógyvizes  fedett és nyitott ülőmedencék. A fürdő területén működő úgynevezett Wellness Házban találhatók a szaunák, a gőzkabin, a pezsgőfürdő, valamint a szolárium, továbbá itt vehető igénybe gyógymasszázs is. Az Egri Termálfürdő egész évben nyitva tart.

Az Egri Termálfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A fürdő nyitvatartási idejéről itt tájékozódhat.

Elérhetőség

3300 Eger, Petőfi Sándor tér 2.

Telefon: +36-36-510-558

weboldal