Csornai TermálfürdőA nyugati határ közelében fekvő fürdő a kisebb és kevésbé ismert termálvizes strandok közé tartozik. A csornai fürdő a családiasabb fürdőhelyek kedvelőinek lehet jó választás.

Település és fürdő

Csorna az osztrák határ közelében, Győrtől 32 kilométerre, Sárvártól északra 58 kilométerre található. A 10 ezer lakosú kisváros a 85-ös és 86-os közúton érhető el autóval, de vasúton is könnyen megközelíthető a Győr és Sopron, a Hegyeshalom és Szombathely, valamint a Pápa és Csorna közötti vonalon. 1970-ben a helyi mezőgazdasági szövetkezet termálkutat fúratott, amivel az eredeti céljuk az volt, hogy az üvegházakat télen is fűthessék. A csornai termálvízről azonban kiderült, hogy nem csak fűtésre, hanem betegségek kezelésére is alkalmas, így 1978-ban gyógyvízzé nyilvánították. Ezzel akár egy virágzó fürdőváros története is elkezdődhetett volna, ám a különféle nagyszabású tervek ellenére komolyabb beruházás eddig nem valósult meg a városi termálfürdőben. Vannak olyan tervek, hogy egész évben nyitva tartó fürdőt alakítsanak ki Csornán, de a létesítmény jelenleg csak a nyári szezonban tart nyitva.

Gyógyhatás

A kifejezetten magas ásványianyag-tartalmúnak számító csornai gyógyvíz gyulladáscsökkentő hatású. Ennek megfelelően mozgásszervi, nőgyógyászati és légzőszervi megbetegedések kezelésére alkalmas, sőt pikkelysömör esetén is elősegítheti a gyógyulást.

Szolgáltatások

A Csornai Termálfürdőben négy medence várja a vendégeket: egy nagyobb, részben fedett ülőmedence, egy kisebb termálvizes ülőmedence, egy tanmedence és egy úszómedence. A termálvizes strandon sportpályák is találhatók, a fürdő szomszédságában pedig egy kemping is működik.

A Csornai Termálfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A termálfürdő nyitvatartási idejéről itt tájékozódhat.

Elérhetőség

9300 Csorna, Thököly utca 50.

weboldal
Nagyobb térképre váltás