Csokonyavisonta termálfürdőErdőkkel körülvéve, természetvédelmi területen fekszik Csokonyavisonta, ahol 60 évvel ezelőtt bukkantak termálvízre. A település fürdője fedett résszel is rendelkezik, így egész évben nyitva tart.

Település és fürdő

Az 1600 lélekszámú Csokonyavisonta Somogy megye déli részén, Barcs közelében található a 68-as út mentén. A település neve két 1941-ben összevont faluból, Erdőcsokonyából és Somogyvisontából ered. Nem sokkal a falvak egyesítése után, 1943-ban olajkutatás kezdődött a településen, ám a fekete arany helyett termálvizet találtak, majd nem sokkal utána fürdő is épült a községben. A termálfürdő mellett egy halastavat is kialakítottak. A Csokonyavisontai Termálfürdő egész évben várja a vendégeket.

Gyógyhatás

A jódos és kénes gyógyvíz mozgásszervi problémák, gerincbetegségek, egyes nőgyógyászati gyulladásos panaszok esetén bír gyógyhatással. Ivókúraként savtúltengés és emésztési panaszok esetén is hatásos.

Szolgáltatások

A csokonyavisontai fürdőben fedett és kültéri gyógyvizes medencék, élménymedence, gyermekmedence, sportolásra is alkalmas úszómedence, valamint óriás vízicsúszda is található. A létesítmény területén egy kemping is működik, ahonnan biztosított a szabad átjárás a termálfürdőbe. A csokonyavisontai komplexum szolgáltatásai közé tartozik a szauna, a reumatológiai szakrendelés, a szénsavfürdő, a gyógymasszázs, a vízsugármasszázs. A gyógyfürdőben rendszeresen tartanak csoportos gyógytornát.

A Csokonyavisontai Fürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A fürdő nyitvatartási idejét itt találja.

Elérhetőség

7555 Csokonyavisonta, Fürdőtelep

Telefon: +36-82-475-024

weboldal
Nagyobb térképre váltás