Cserkeszőlő GyógyfürdőHetven évvel ezelőtt találtak gyógyvizet a természetvédelmi területen fekvő településen. Cserkeszőlő kilenc medencés, egész évben nyitva tartó termálfürdője az elmúlt néhány évben jelentős fejlesztéseken esett át, és a községben több hotel is megnyitotta kapuit.

Település és fürdő

Cserkeszőlő 2000 lakosú település Jász-Nagykun-Szolnok megyében, Kecskeméttől 45 kilométerre keletre. Az üdülőhely sokáig Tiszakürt része volt, 1952-ben vált önálló településsé. A község könnyen megközelíthető, hiszen keresztezi a 44-es főút. A Magyar-Amerikai Olajkutató Társaság még a világháború alatt, 1943-ban talált termálvizet Cserkeszőlőn, de a fürdő megépítésére 12 évet kellett várni. Igazán látványos fejlesztések azonban hosszú éveken át nem valósultak meg a termálfürdőben, komolyabb beruházásokra egészen a 2000-es évekig kellett várni. Legutóbb 2010-ben történt jelentős – mintegy egymilliárd forintos – fejlesztés a fürdőben, s ezzel párhuzamosan a település szálláshely-kínálata is sokat fejlődött. A Cserkeszőlői Termálfürdő egész évben nyitva tart.

Gyógyhatás

A cserkeszőlői jódos, brómos termálvíz mozgásszervi, nőgyógyászati és többféle bőrbetegség, köztük a pikkelysömör kezelésére is alkalmas. Ezen felül izomfájdalmak és a csontrendszert érintő betegségek esetén is hatékony.

Szolgáltatások

A fürdőkomplexum téli fürdő, strandfürdő és gyógyászati részlegre tagozódik. A fedett részben több gyógyvizes medence, élménymedence, bébipancsoló található, és vendégek akár ki is úszhatnak az egyik medence kültéri részébe. A nyolc hektáros strandfürdő májustól szeptember végéig tart nyitva, ahol gyógy-, élmény-, gyermek-, úszó- és hullámmedence is a vendégek rendelkezésére áll. A gyógyászati központban reumatológus és bőrgyógyász szakorvos dolgozik, valamint fizioterápiás kezelések is elérhetők. A Cserkeszőlőn igénybe vehető gyógyászati kezelések közé tartozik az iszappakolás, a súlyfürdő, a szánsavas kádfürdő, különféle elektroterápiás kezelések és az orvosi gyógymasszázs. Cserkeszőlőn működik egy speciális fénykabin is, ami különféle bőrbetegségekben kedvezően befolyásolja a betegek állapotát.

Sportolási lehetőségekre is lehetőség nyílik a termálfürdőben, hiszen strandröplabda, strandfoci pálya, teniszpálya, minigolfozási lehetőség és bowling is működik a létesítményben.

A Cserkeszőlői Termálfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A fürdő nyitvatartási idejéről itt tájékozódhat.

Elérhetőség

5465 Cserkeszőlő, Fürdő utca 25.

Telefon: +36-56-568-465

weboldal