A Lukács Fürdő és a Komjádi Uszoda között található Veli Bej Fürdő az elmúlt években komplett felújításon esett át. Ennek során modern wellness-részleggel bővült, de ezzel együtt megőrizte patinás jellegét.

Története

Budapest legrégebbi törökfürdőjét 1574-ben építtette Szokollu Musztafa. Az Irgalmasrend 1806-ban kapta meg a kórház épületét, ami már akkor is magában foglalta a törökfürdőt. Az 1800-as években épült a fürdő köré a Hild József által tervezett Császár Fürdő épületegyüttes, amelynek a Veli Bej a legrégebbi megmaradt egysége. Miután a fürdő – a mellette fekvő kórházzal együtt – visszakerült az Irgalmasrendhez, elhatározták az egykor legszebb budai fürdőnek tartott Veli Bej teljes körű rekonstrukcióját. A fürdő a XXI. századnak megfelelő technikákkal, az eredeti török régészek és művészettörténészek által előírt módon 2011-re teljes körű felújítást nyert.

Gyógyhatás

A Veli Bej Fürdő termálvize kopásos gerinc- és ízületi bántalmak, ízületi gyulladások, idegfájdalmak, csontritkulás, valamint sérülések utáni rehabilitáció esetén alkalmazható.

Szolgáltatások

A Budai Irgalmasrendi Kórház területén működő fürdőben öt, különböző hőmérsékletű török medence található. A létesítmény teljes körű felújításakor figyelembe vették azt is, hogy manapság milyen feltételeknek kell megfelelnie egy modern fürdőnek, így infra- és finnszauna, gőzkabin, élményzuhany, masszázs-lehetőség, pihenőterület várja a látogatókat. Mindezeken felül a Veli Bej Fürdőben gyógymedence, Kneipp-taposómedence, súlyfürdő, jacuzzi, továbbá vízsugármasszázshoz alkalmas kádak is találhatók. A hangulatos létesítményben lehetőség van OEP-támogatású gyógykezelések igénybe vételére.

A Veli Bej Fürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja.

A Veli Bej Fürdő nyitvatartási idejét itt találja!

Elérhetőség

1023 Budapest, Árpád fejedelem útja 7.

Telefon: +36-1-438-86-41

Nagyobb térképre váltás